consumismo

El 24,03% dels pares espanyols considera que la principal causa de la felicitat dels seus fills durant el Nadal són els joguets que van a rebre durant aquestes dates, per davant d’altres opcions com fer plans en família o el fet de tenir vacances en esta època de l’any. Tal com desprèn l’II Estudi sobre Felicitat i Infància elaborat per Imaginarium.

A més, segons els enquestats les tres principals causes de la felicitat dels xiquets són el sentir-se volguts i valorats, passar temps amb els seus pares i explorar el món a través del joc real. Per açò el Nadal és el moment idoni per a dedicar temps al joc real i per a jugar bé, per tant el millor regal i remei contra el consumisme, són els pares, ja que disposen de temps de qualitat per a jugar junts.

D’acord amb esta conjuntura i per a oferir a la societat i als pares una forma de fomentar el joc en els xiquets sense caure en el consumisme, Imaginarium ha desenvolupat el programa d’Imaginarium #Aprendiendoaserfelices del que participa Imma Marín, com a especialista en joc i educació i membre del comitè d’experts d’Imaginarium, oferint recomanacions per a regalar als xiquets en Nadal sense caure en el consumisme exacerbat.

D’acord amb Imma Marín aquestes són les sis claus per a transmetre als xiquets il·lusió
pels regals i fomentar en ells un consum conscient:

  1. Menys edat, menys joguets. La regla d’or establix que com més xicotet és un xiquet, menys joguets de colp pot digerir, així que l’idoni és regalar pocs i repartits en diverses cases i fins i tot és recomanable repartir el seu lliurament en diversos dies.Per açò en la primera etapa és millor recórrer a pocs joguets però que fomenten les seues primeres habilitats motrius i sensitives com amb jun sonall inflable que li ajude i anime a gatejar.
  2. Comprar-ho per i amb amor. Açò implica que el regal es faça pensant en el xiquet o la xiqueta que va a jugar amb aqueix joguet, tenint en compte la seua edat, els seus gustos i aficions, allò amb el que gaudeix, lluny de l’estrès publicitari.
  3. Joguets que fomenten la creativitat i els sentiments. La principal funció d’un joguet és estimular les ganes de jugar, és a dir, d’imaginar, crear, descobrir, somiar…Sensacions que se senten i experimenten a través del joc real, per açò és important que els regals als xiquets cobrisquen aqueixa parcel·la imprescindible per al seu creixement com els joguets que estimulen la seua imaginació com la nina Nicoleta Superheroine o fomenten les capacitats artístiques com un maletí de costura amb patrons Couture Design.
  4. Joguets que afavorisquen el moviment a casa i a l’aire lliure. Ja siga darrere d’una pilota, damunt d’un tricicle o una bicicleta, o seguint el ritme que ens proposa un instrument musical. Els nostres xiquets necessiten moure’s, i quins millor manera de fer-ho que jugant amb una pilota de futbol intel·ligent que explica els tocs?
  5. Regalar joguets que fomenten les relacions socials. Si bé als xiquets els agrada jugar amb els adults, també necessiten i desitgen jugar amb altres xiquets amb els quals aprendran a interrelacionar-se i faran del seu univers lúdic un espai més ampli.Una bona forma de fer-ho és amb els walkie-talkies bioexplorer perquè gaudisquen del joc compartit entre iguals.
  6. Regalar amb sentit comú. El nombre de regals, la seua varietat, la manera en la qual li’ls /els hi lliurem i el temps que compartim jugant amb ells, creen una atmosfera d’il·lusió, valor i agraïment, o per contra, d’estrès, histèria, i fins i tot menyspreu, que sol acabar en empipaments i plors.