Primeras imágenes del Caixaforum Valencia, el gran centro cultural
Una grúa trabaja en el interior del Ágora donde se albergará el nuevo Caixaforum.

Els treballs de construcció de Caixaforum València avancen segons el calendari previst. Fins al moment, han finalitzat les fases d’enderrocament i fonamentació. Ara prossegueix la fase d’aixecament d’estructures. Per això, s’intueixen ja les formes del futur centre cultural de la ciutat. L’objectiu és acabar en un any ja que la inauguració està prevista per a l’estiu de 2022.

El projecte és dotar a València d’un nou Caixaforum de 6.500 metres quadrats. Aquest se situarà a l’interior de l’edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’obra és de l’estudi Cloud 9, dirigit per l’arquitecte Enric Ruiz-Geli, amb una inversió a càrrec de la Fundació ”la Caixa” de 19 milions d’euros.

Caixaforum València permetrà incrementar l’acció social i cultural que la Fundació duu a terme en aquesta ciutat i en la Comunitat Valenciana. L’entitat ha ampliat la seua inversió per al desenvolupament d’iniciatives socials, educatives i culturals, arribant als 32,5 milions d’euros en 2020.

Obres del futur Caixaforum València a l’interior de l’Àgora.

Álvaro Borrás, director de CaixaForum València

Álvaro Borrás (València, 1972) serà el director del nou centre cultural de la Fundació ”la Caixa”. Borrás es va incorporar a l’entitat en 1999, amb el que la seua trajectòria en l’organització aconsegueix els 22 anys.

Álvaro Borrás, nou director de CaixaForum València.
En 2009 va ser nomenat delegat territorial de la Fundació ”la Caixa” a València, abastant posteriorment, ja com a responsable territorial, la coordinació de l’acció social en la Comunitat Valenciana, Aragó, La Rioja i Balears.