Ana Blasco i Tomás Llorente van visitar el programa Vive las Fiestas per a explicar-nos novetats sobre el nou material que han creat a força de palla d’arròs per a la construcció de falles.

La idea d’aquests arquitectes i enginyers, va sorgir en observar el fum negre que eixia durant la cremà ; i per tant van veure la necessitat de modificar el polietireno per un altre material que no contaminara tant i generara un fum blanc.

El material, creat gràcies a la palla d’arròs, permet fomentar l’economia circular, eliminar residus i aportar valor en un producte que ja té valor per si mateix, segons ens indicava el madrileny Tomás Llorente.

La problemàtica amb la qual es van enfrontar i que molts es plantegen és si posat que la crema d’arròs contamina, i genera problemes respiratoris, si hi haurà problemes amb la crema de les falles realitzades amb aquest material. L’enginyera Ana, va explicar en el programa Viu les Festes que no existeix problema ja que la palla es troba tractada, triturada i seca i mesclada amb aglutinants que genera un fum de color blanc i per tant que no emet CO2.

Durant les falles del 2018 Ana i Tomás, ja van construir la seua primera “ecofalla“, que es va plantar en la falla Plaza de la Mercè, una barraca de palla, que ja va demostrar que dit material és possible.

A més un altre benefici, gràcies a la utilització del hyperin, material ignífug, amb resistència al foc a 100è, com a base de les falles s’evitaria desbaratar el paviment i a més, podria ser reutilitzable, com bé va indicar l’enginyera.

Per a més informació sobre el material es pot consultar la pàgina web http://www.combustioneco.com

El hyperin ja es troba en Lanzadera, l’ aceleradora d´ empreses liderada per Juan Roig, i prompte presentarà novetats, en l’àmbit de les falles així com de la construcció.

Palla d’arròs per a construir falles i edificis