Empresarios valencianos acampan y se encadenan ante las puertas de la Generalitat
Empresarios del ocio nocturno encadenados en la acampada de la plaza de Manises.

Pimes de l’oci nocturn de tota la Comunitat Valenciana continuen amb l’acampada de protesta davant el Consell. Aquest matí desenes de manifestants han tornat a les portes de la Generalitat amb cadenes i esposes. L’objectiu ha sigut mostrar l’encadenament al qual estan sotmesos a causa de la crisi del coronavirus.

Els empresaris s’han lligat a les tendes de campanya i han denunciat la condemna que viuen amb el tancament del sector. Els manifestants advoquen per un pla de rescat econòmic real que garantisca la seua supervivència. A més, demanen un pla de desescalada que abast a l’oci nocturn per a recuperar la seua activitat i normalitat.

Entre les mesures d’aquest pla, han sol·licitat allargar l’horari de tancament de la restauració fins al toc de queda (22 hores) i ampliar els aforaments dels locals. La petició formal es va verbalitzar aquest dimarts en la Mesa de l’Hostaleria amb la Conselleria de Sanitat. No obstant això, no serà fins a la Interdepartamental del dijous quan es prenga una decisió definitiva. De donar llum verda a la mesura, aquesta no s’aplicaria fins dilluns que ve 26 d’abril, una vegada finalitze l’actual decret de restriccions.

DOS ACAMPADES PARAL·LELES

Les accions d’avui s’emplacen dins de el moviment #13A pels 13 mesos de restriccions i limitació d’ingressos. Aquest va començar dimarts passat 13 d’abril amb 13 botigues i 13 hores de duració cada dia.

La Coordinadora Empresarial d’Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) és la responsable de la protesta. La finalitat és continuar fins que el Consell els atenga i present un pla de rescat i desescalada.

Durant les últimes jornades, la protesta també ha realitzat parada a Alacant i davant la Conselleria de Sanitat. A més, CEOH ha anunciat que el dijous hi haurà dues acampades paral·leles a València i Castelló. Els empresaris valencians es donaran cita en el Palau de la Generalitat mentre els castellonencs ho faran en la Plaça Major.