La inflació vigent en diferents sectors de l’economia afectarà directament la hostaleria valencianaPujades en productes com l’oli d’oliva o l’increment de la factura de llum recauran en el preu final que abonen els clients cara a Nadal.

Així ho ha advertit el president de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV), Manuel Espinar. “Els preus quant a l’energia estan pujant més d’un 40%”, denúncia.

A això s’uneix l’augment del preu de l’oli d’oliva. “És un producte que està pràcticament en el 99% de les nostres receptes i ha pujat un 26,5% de maig a ara”, critica. “Tot això repercutirà en el preu final que haurà de pagar el client i hi ha certa preocupació a veure com encaixarà dins de la demanda”.

A pesar que es produïsca aquesta pujada de preus, Espinar ha avançat que la campanya de Nadal s’espera amb optimisme. Les previsions del sector apunten a una alta demanda amb la reactivació dels esdeveniments empresarials i familiars. “En aquest moment està havent-hi una efervescència. La demanda s’està comportant bé i el Nadal preveiem que seran bones“, assegura.

INCERTESA EN EL SECTOR DE CARA AL 2022

Per contra, Manuel Espinar s’ha mostrat preocupat respecte a la situació de l’hostaleria en 2022. Aquest assenyala que hi ha “molta incertesa” ja que les dades macroeconòmiques que manegen són “bastant preocupants”.

No obstant això, el president de la FEHV és optimista respecte a la realització d’esdeveniments presencials del pròxim any. Espinar assegura que la gran taxa de vacunació en la zona exposa un panorama més satisfactori al de Regne Unit o Alemanya. Per tant, confia que no tornaran les restriccions a l’hostaleria. “Per aqueixa part estem bastant tranquils. Creiem que no tornarem a tenir restriccions però les dades macroeconòmiques ens preocupen bastant”, ha condesado.