Distintas Comunidades Autónomas imponen restricciones para paliar la segunda oleada de coronavirus
Distintas Comunidades Autónomas imponen restricciones para paliar la segunda oleada de coronavirus. / Foto: La Vanguardia

L’Associació Hostalera de Castelló (Ashocasha cancel·lat de manera definitiva l’acte de protesta convocat per a aquest dimarts 16 de febrer en la qual també anava a participar part de l’hostaleria de València i d’Alacant. Així, finalment se ha fet marxa enrere a l’obertura il·legal que anava a tenir lloc demà.

Ashocas ha emès un comunicat en el qual ha assegurat que la mobilització ha quedat suspesa. L’associació ha assenyalat que confien en la via judicial i en “l’obertura immediata” de bars i restaurants.

Els hostalers han presentat aquest matí un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Amb ell esperen que la via jurídica done llum verda a l’obertura dels locals valencians.

Aquest és ja el segon recurs que es presenta sobre aquest tema ja que la setmana passada SOS Hostaleria també va donar aquest passe després de conèixer-se l’obertura de l’hostaleria del País Basc.

L’HOSTALERIA CONFIA A OBRIR EN “ELS PRÒXIMS DIES”

Tal com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, finalment es ha obert una porta al diàleg. Representants d’Ashocas s’asseuran aquest dimarts en la taula de treball del Consell per a negociar. Des de l’associació s’han mostrat convençuts al fet que la via judicial i la negociació donarà “els seus fruits en els pròxims dies”.

“Des d’ací donem les gràcies a tots els hostalers que s’han anat sumant aquests dies i apel·lem a la responsabilitat individual per a no dur a terme aquestes obertures. Matí tots els hostalers estareu representats en les negociacions amb el Consell”, han manifestat.

La taula de negociació convocada per Sanitat i Turisme suposarà el primer esbós de la desescalada. L’objectiu és fixar les bases que regularan la nova normalitat una vegada finalitzen les restriccions l’1 de març.