El Hospital de Manises se satura con pacientes en los pasillos y sin camas
Exterior del Hospital de Manises. /

Corredors plens de malalts i sales d’espera amb pacients recentment operats. Aquesta és la situació que ha viscut aquest matí el servei d’Urgències de l’Hospital de Manises. El sindicat CSIF ha alertat de la saturació del centre sanitari amb fins a 38 pacients sense llit assignat.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha advertit de la complicada conjuntura en Urgències amb 38 pacients, incloent els deu de la unitat de curta estada, a l’espera de llit pel fet que estan plenes les plantes, en molts casos amb pacients recentment operats.

El sindicat ha explicat que, davant la falta de llits en plantes, els usuaris han sigut instal·lats de manera provisional en corredors i altres sales, tant en cadires com encamados. En concret es troben en la sala d’espera de raigs; en la de capellans de trauma; o en la corresponent a la Unitat de Preingresos.

Malgrat la saturació, CSIF ha recalcat que aquest fet no té res a veure amb la pandèmia. Segons assenyalen, cap dels pacients en Urgències es troba a l’hospital per coronavirus.

Imatge d’un dels corredors de l’Hospital de Manises amb pacients asseguts a l’espera d’un llit. / CSIF

SOL·LICITEN MÉS PERSONAL SANITARI PER A l’HOSPITAL DE MANISES

La central sindical ha advertit de les dificultats que aquesta situació comporta per al personal d’Urgències. Apunten que el nombre d’empleats és insuficient per al volum de pacients minvant així la qualitat assistencial.

A més, CSIF ha recordat que l’hospital atén una població potencial d’unes 250.000 persones. A aquesta circumstància se suma el fet que no sectoritzen, la qual cosa significa que si acudeixen pacients d’altres departaments els atenen d’igual manera.

En l’actualitat, plantes com la tercera ja estan doblegades amb dos pacients per habitació. No obstant això, aqueixa mesura resulta insuficient i CSIF reclama més personal i millor coordinació.