El Hospital Clínico incorpora la realidad virtual para hacer más amable las operaciones de los niños
Un paciente pediátrico del Hospital Clínico prueba las gafas de realidad virtual.

El Servei d’Anestesiologia del Hospital Clínic de València ha incorporat al bloc quirúrgic les ulleres de realitat virtual dirigides als pacients pediàtrics que se sotmeten a intervencions quirúrgiques. Es tracta d’una de les mesures del Servei dins del seu pla d’humanització en el bloc quirúrgic.

“Quan els xiquets i xiquetes se sotmeten a una intervenció quirúrgiques hi ha determinats moments en què poden sentir ansietat o por per trobara en un lloc desconegut. En aquests moments és fonamental oferir-los eines perquè se senten més còmodes i els faça oblidar on es troben, en de la mesura dels possible”, ha explicat Rafael Badenes, cap de Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic de València.

Badenes ha recordat que el Clínic ja disposava d’un cotxe elèctric. El vehicle permet als més xicotets accedir amb ell al bloc quirúrgic. No obstant això, el problema d’aquest és que està dirigit per a una edat limitada. “Ara hem incorporat aquestes ulleres de realitat virtual. Poden beneficiar tant a pacients pediàtrics, així com a adolescents“, ha assenyalat.

Les ulleres de realitat virtual ofereixen diferents escenaris i paisatges segons els gustos i l’edat dels xicotets. A més, ofereixen la possibilitat d’escoltar un àudio que els guia i els ofereix estratègies de respiració i relaxació.

L’Hospital Clínic de València realitza a l’any al voltant de 370 cirurgies pediàtriques. De totes elles hi ha 220 que són programades i 150 d’urgència. A més, 360 es realitzen amb anestèsia general.