Hortensia Herrera

La Basílica de la Verge dels Desemparats ha obert avui amb “total normalitat” les portes de bronze de la seua entrada principal, després dels treballs de reparació desenvolupats la passada setmana, després que una d’elles es desprenguera durant la festa en honor a la Mare de Déu el passat 14 de maig. Les despeses seran sufragades per la Fundació Hortensia Herrero.

La intervenció, duta a terme per operaris d’una empresa especialitzada en panys de grans dimensions, ha permès no solament arreglar sinó també reforçar les frontisses i l’estructura de la porta, que va obrir ahir diumenge per primera vegada per a la celebració d’unes noces.

La Fundació Hortensia Herrero ja va restaurar fa tres anys la imatge de la Verge dels Desemparats i el seu camarín, la qual cosa ha animat més si cap a la seua presidenta, Hortensia Herrero, a fer el pas per a ajudar en la reparació de porta: “Quan vaig veure la notícia i les imatges em vaig quedar realment impressionada. Després del treball que havíem fet allí, vaig pensar al moment que la Fundació havia de col·laborar en el que poguera perquè aquest temple, que és molt especial per a tots els valencians, estiguera com més prompte millor reparat. És una satisfacció que puga estar ja en perfecte estat per a l’acte del ‘Besamanos’ del dimecres 24”, explica Hortensia Herrero.

D’aquesta manera, aquest pròxim dimecres tornaran a obrir-se les portes per a acollir la celebració del ‘besamanos’ públic a la patrona de València, dirigit a la participació de tots els devots.

Igualment, ha sigut retirat l’envà provisional de cartó-guix que va ser habilitat a l’interior del temple, pròxim a les portes, per a independitzar l’espai de culte dels treballs de reparació, segons fonts de la Basílica.