Arriba l’horari d’estiu: el diumenge el rellotge s’avançarà una hora

La Comunitat Valenciana advoca per eliminar els canvis d'hora a Espanya i implantar l'horari d'estiu durant tot l'any.

verano

La primavera ja ha arribat a l’hemisferi nord i amb ella s’acosta l’esperat canvi d’hora amb un augment progressiu de la llum solar. Com cada últim diumenge de març, en esta ocasió el dia 25, tots els rellotges s’hauran d’avançar una hora pel que a les 02:00 hores de la matinada passaran a ser les 03:00 hores, perdent 60 minuts del cap de setmana.

Este canvi d’hora ho realitzen tots els estats membres de la Unió Europea amb l’objectiu d’aprofitar més la llum solar i per tant reduir el consum d’electricitat. No obstant açò, a la Comunitat Valenciana, igual que a Balears, s’ha plantejat en diverses ocasions l’opció de mantenir durant tot l’any l’horari d’estiu eliminant així els dos canvis d’hora anuals que es realitzen al març i a l’octubre.

Segons es defensa des de Les Corts Valencianes, optar per l’horari d’estiu suposaria un benefici social i econòmic ja que sempre es gaudiria de més llum solar en acabar les jornades laborals i per tant es fomentaria la realització d’un major nombre d’activitats, uns avantatges que també es traslladarien al turisme.