verano

La primavera ja ha arribat i amb ella l’esperat canvi d’hora d’estiu amb un augment progressiu de la llum solar. Com cada últim diumenge de març aquest dia 28 avancem una hora els rellotges. Així a les 02.00 hores de la matinada passaran a ser les 03.00 hores, perdent 60 minuts del dia.

Aquest canvi d’hora el realitzen tots els estats membres de la Unió Europea. L’objectiu és aprofitar més la llum solar i per tant reduir el consum d’electricitat.

No obstant això, en la Comunitat Valenciana, igual que a Balears, s’ha plantejat en diverses ocasions l’opció de mantenir-ho tot l’any. Amb la implantació de l’horari d’estiu s’eliminaria així els dos canvis d’hora anuals que es realitzen al març i a l’octubre.

Segons defensa Les Cortsoptar per l’horari d’estiu suposaria un benefici social i econòmic. Amb aquest horari sempre es gaudiria de més llum solar en acabar les jornades laborals sense ser de nit. Això asseguren que ajudaria a fomentar la realització d’un major nombre d’activitats. A més creuen que això també seria un avantatge per al turisme, atret per a aprofitar l’oci cultural del país.

El problema seria que altres autonomies com Galícia no tindrien llum natural en les primeres hores del dia. Per això, el debat continua obert i encara no s’ha decidit si es mantindran els canvis d’hora o no.