10K

El 10K València Ibercaja, que enguany estrena Etiqueta Bronze de la IAAF, també estrena un nou recorregut per a la seua XI edició fent-ho encara més pla i ràpid perquè els més de 13.000 corredors que s’esperen el diumenge 13 de gener.

Segons explicava el director de la prova, Álex Aparicio, enguany “hem pretès millorar en el que estava a la nostra mà, ja que la ciutat compta de per si amb una fantàstica orografia”.

Per això, les modificacions s’han centrat en la segona part d’este circuit homologat, “on s’ha suprimit el desnivell del Pont del Real, i molt especialment els 6 girs de 90 graus entre els quilòmetres 7 i 9 de l’antic traçat. D’esta manera, s’aconsegueixen unes rectes quilomètriques”.

“Amb el nou traçat -continua-, els corredors que arriben en forma tindran moltes possibilitats de fer marca personal en la distància, independentment que com siga el nivell de cadascun, i sobretot, gaudiran”.

L’eixida s’avança a les 9:00h

El 10K València Ibercaja també estrena esta edició un nou horari d’eixida, ja que la prova s’avança mitja hora. El diumenge, els més de 13.000 participants prendran l’eixida des del Passeig de l’Albereda de la ciutat, a l’altura del Pont de l’Exposició (Calatrava), a les 9.00 hores. A partir d’eixa hora, s’organitzaran fins a 5 onades d’eixides, separades entre elles per 4 minuts.

I hi ha més novetats. El 10K València Ibercaja comptarà este 2019 amb la icona de la música electrònica valenciana, Chimo Bayo, per a donar l’eixida de la primera carrera de l’any a València. Des de minuts abans de l’eixida, l’artista estarà animant als participants convertint al Passeig de l’Albereda en tota una “discoteca”.

Los tres planes imprescindibles de este fin de semana en València