Hogares Saludables
La Fundació Apip-Acam, al costat de la Mancomunitat de l’Horta Sud, ha establit un pla de Formació i capacitació d’immigrants en risc d’exclusió social com Mantenedores d’Habitatges, dins del programa Hogares Saludables.
Aquesta iniciativa que ja porta en funcionament tres mesos, ha ajudat al fet que un grup de 14 immigrants residents a València s’hagen format en l’ofici de Mantenedor-Rehabilitador; una formació que abasta des dels aspectes com les obres, habilitats socials, inserció, i prevenció de riscos, entre uns altres.
L’objectiu d’aquest programa és el de formar i donar majors oportunitats d’ocupació a persones que es troben en situació de gran vulnerabilitat i d’exclusió social.
Així mateix, sis d’aquestes persones acompanyades per oficials amb llarga experiència, van passar a ser contractades per la Fundació Apip-Acam per al desenvolupament del segon programa anomenat “Llars Saludables”. Per equips, han de realitzar algunes intervencions en habitatges ocupats per persones majors, en situació de dependència i en exclusió, derivades dels serveis socials dels Ajuntaments pertanyents a la Mancomunitat
Es tracta, per tant, d’un programa d’inserció que aconsegueix un triple vessant: formativa, laboral i de millora de les condicions de les persones majors amb menys recursos.
D’aquesta manera, les obres ja en marxa es preveuen en uns 40 llars dels municipis de Sedaví, Aldaia, Benetusser, Picanya, Alfafar, Catarroja, Mislata, Xirivella, Paiporta i Torrent.
Tots dos programes formen part de la convocatòria de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, de subvencions dirigides a la realització de programes d’interès general per a atendre a finalitats de caràcter social amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques a la Comunitat Valenciana.