Era el 10 d’abril de 1998 quan el primer edifici de la Ciutat de les Arts i les Ciències donava el seu tret d’eixida. L’Hemisfèric complirà pròximament 20 anys i ho celebrarà amb un programa replet d’activitats destinades a tot el públic valencià amb el cinema com a principal protagonista.

“Canasta”, la peça audiovisual dirigida per Gracia Querejeta, narrarà la vida d’Aurora, una adolescent que lluitarà per fer realitat els seus somnis amb l’ull de l’Hemisfèric com a guia d’una història molt allunyada del gènere documental.

Serà el 26 d’abril quan es presente este curtmetratge amb un acte en el que no faltaran les principals figures del sector audiovisual valencià i nacional. Coincidint amb la data d’estrena, la Ciutat de les Arts obrirà l’anell perimetral de l’Hemisfèric, una zona restringida al públic fins ara.

A més, es realitzarà una exposició amb els cartells de les principals projeccions i es rebaixaran les entrades a tan sols 5 euros. Tot açò amb l’objectiu d’obrir-se al turisme cultural.

La celebració d’este vintè aniversari es convertirà així en una de les principals fites de l’any per a la ciutat de València. I és que l’Hemisfèric, la sala de projecció espanyola amb més visitants a l’any, es convertirà en tot un referent cultural cinematogràfic.