Continuen les gelades per a aquesta setmana

En la jornada del dimarts les temperatures mínimes pujaran en la meitat sud, encara que es mantindran les gelades febles en punts de l'interior

La setmana comença en la Comunitat Valenciana amb intervals de núvols alts, temperatures amb pocs canvis o en lleuger ascens les màximes i gelades en zones de l’interior però també en la costa, segons la predicció de l’Aemet.

El cel de la Comunitat Valenciana estarà demà poc nuvolós o buidat, el vent bufarà fluix o moderat amb predomini de les components oest o sud-oest i les temperatures mínimes pujaran en la meitat sud, encara que es mantindran les gelades febles en punts de l’interior.

Gelades generalitzades. Per davall dels zero graus a València

Les temperatures mínimes d’aquesta matinada en la Comunitat Valenciana han patit un lleuger descens i han arribat als 8,4 graus sota zero en Ademúz (València), segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

També s’han mesurat registres de -7,4 graus a Villena (Alacant); -6,4 a Vilafranca (Castelló); -6,2 a Xalans (València); -6 a Utiel (València); -4,5 al Pinós (Alacant); o -3,8 a Fontanars dels Alforins (València).

Els termòmetres també han marcat -3,3 graus en Atzneta del Maestrat (Castelló); -2 a Sogorb (Castelló); -1 en l’Aeroport de València; -1,6 a Bunyol (València); -1,5 a Sagunt (València) o -1,4 a Torís (València).

Segons Aemet, els descens més acusats s’han registrat a Manises i a la ciutat de València, on els termòmetres han marcat dos graus menys que ahir.

Segons Aemet, encara que la temperatura mínima en l’observatori de València (mesura a 1.5 metres sobre el sòl) ha sigut de +2.7 graus, al costat del sòl, a 15 centímetres sobre el sòl, ha sigut de -0.3 graus, i s’ha produït un lleuger gebre en algunes zones del parc de Vivers.

També hi ha hagut gelades prop de la costa, com en la plaça d’Oliva, on la mínima ha sigut +0.2 graus i s’ha produït gel en superfícies radiants com en els parabrises dels cotxes.