Agents de la Guàrdia Civil de València inspeccionen aquests dies els punts de venda permanent de material piroténico de Falles on és molt habitual el tret de petards tant per majors com per menors d’edat.

Així mateix, s’han repartit fullets informatius en els quals apareixen les normes i els consells de la Guàrdia Civil sobre l’ús de material pirotècnic.

Consells en l’ús de la pólvora:

 1. Comprove que l’etiquetatge porte el marcat CE. i que incloga la classe, categoria, edat mínima d’ús i instruccions.
 2. Llija i respecte les instruccions d’ús i les distàncies de seguretat.
 3. Mantinga’ls en l’envàs fins al seu ús; no els porte en unitats soltes en la mà, roba o borses, poden prendre’s per calor, fricció o colp.
 4. No fume prop de productes pirotècnics.
 5. No intente encendre articles pirotècnics que semblen danyats, si un producte pirotècnic no fa explotar, no ha de tocar-ho ni recorgelo.
 6. En utilitzar-los en la via pública no els dirigisca contra persones ni animals.
 7. No els encenga dins de recipients metàl·lics, de vidre, cartó, plàstic o paper, poden produir metralla i causar un incendi.
 8. Els xiquets han d’utilitzar articles pirotècnics autoritzats per a la seua edat i sempre sota la supervisió d’un adult.
 9. Vigile que no hi haja en les rodalies líquids inflamables.
 10. No els encenga aguantant-los amb les mans, col·loque’ls en el sòl, lluny de la cara i les mans per a evitar cremades.
 11. No utilitze articles pirotècnics sota els efectes de begudes alcohòliques o substancies estupefaents.
 12. En cas de cremades, llave la superfície afectada amb aigua freda i no aplique cap tipus de pomada o un altre producte, i acudisca a un Centre de Salut.