L’Associació Unificada de Guàrdies Civils reclama més mitjans de protecció per als agents després que set d’ells hagen resultat ferits durant l’assalt d’ahir al matí de més d’un centenar d’immigrants a la tanca que separa a frontera entre Ceuta i el Marroc.

Segons explica l’associació en un comunicat, reclamen que es permeta l’ús de mitjans per al control de masses, com a escuts que puguen repel·lir els productes que els immigrants llancen contra ells, i material antidisturbis.

Aquesta sol·licitud també és compartida per l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils que denuncia en un altre comunicat «la indefensió» dels agents destinats en la zona, i que tant l’AEGC com l’AUGC van transmetre el passat 26 de juliol quan es va produir un altre assalt massiu a la tanca, en aqueixa ocasió d’entorn de 600 subsaharians.

asalto
L’AUGC tem que, de no reforçar els mitjans dels agents, les seues vides puguen arribar a córrer perill, sobretot en assalts com el produït en el qual els immigrants han emprat una gran violència contra els agents. Afirmen que els elements llançats han sigut des de cisalles, pals, objectes tallants, calç viva, excrements, fins i tot, àcid.

Aquesta acció ha portat al fet que set agents hagen resultat ferits i un ha hagut de ser traslladat a l’Hospital Universitari de Ceuta, encara que el seu estat no revesteix gravetat.

L’associació alerta que «aquestes pràctiques cada vegada més agressives» posen en risc la integritat dels guàrdies civils que treballen en el perímetre fronterer i que expliquen «amb un nombre i uns mitjans molt escassos».