Los 4 grupos que recibirán la vacuna esta semana en la Comunitat
Una enfermera vacuna a una mujer en el centro de vacunación de la Ciudad de las Artes. / JAVIER SERER

La Comunitat Valenciana arranca la primera setmana de la vacunació massiva amb quatre nous centres. Els “vacunódromos” se situaran un en cada província i augmentaran el ritme d’immunització. Les persones que rebran la dosi de la vacuna aquesta setmana seran els majors de 60 anys.

Aquest nou impuls arriba al territori valencià a pesar que aquesta setmana es comptarà amb menys dosi. La Comunitat veurà com aquesta setmana la quantitat de vials és inferior. Està previst que s’inoculen un total de 179.000 vacunes de les 185.000 que es rebran.

Els quatre grups als quals seran destinats aquestes vacunes seran el que formen la població major de 60. La població major de 80 anys es troba en el procés final de vacunació, esperant la seua segona dosi. Aquest col·lectiu té associada les vacunes de Pfizer i Moderna.

La següent franja d’edat que formarà part d’aquest procés serà la de població entre 70 i 79 anys. Aquest col·lectiu rebrà el major nombre de vacunes aquesta setmana, amb un total de 120.000 dosi.

L’últim grup d’edat que rebrà aquesta mateixa setmana dosi de la vacuna és la població entre 60 i 69 anys. Aquest grup està previst que reba la seua vacuna a partir del dijous, que és el dia en què arribaran les dosis de AstraZeneca.

La Conselleria de Sanitat ha recordat que només es vacunarà a gent que haja rebut cita prèvia. Demana a la població responsabilitat per a evitar aglomeracions, pel fet que les dosis estan assignades. D’aquesta forma també demanden que es respecten els horaris i es tracten d’evitar cues que acaben sent aglomeracions. Després d’aquest procés a totes les persones se’ls assigna un justificant de vacunació.