Grezzi estudia crear un megatúnel para soterrar la Ronda Norte
Diseño del túnel sumergido más largo entre Alemania y Dinamarca. /

El Ajuntament de València continua apostant per convertir en zona de vianants i guanyar espai per als ciutadans. El nou objectiu del consistori és soterrar la Ronda Nord per a connectar la ciutat amb l’horta valenciana.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha sigut el responsable de presentar la idea. “Es tracta d’un estudi per a fixar criteris tècnics i econòmics d’aqueixa intervenció. Després ja vindria la licitació de la redacció del projecte si és viable”, ha explicat.

La Regidoria de Grezzi destinarà 15.000 euros a l’execució d’aquest estudi o avantprojecte. Amb ell se cerca unir el barri de Benimaclet amb l’Horta Protegida. Tot això, “mitjançant una alternativa de transició més ecològica i amable entre tots dos espais”.

“Es tracta d’estudiar la viabilitat per a analitzar quines serien les característiques constructives necessàries d’aquest soterrament i a quants diners podria ascendir el cost de l’actuació, que a priori afectaria el tram de la circumval·lació que va des de la rotonda de la Torre de Miramar fins a la rotonda d’entrada a Alboraia“, ha declarat Grezzi.

Tram d’estudi per a soterrar part de la Ronda Nord. / 7 Televalencia

215.000€ PER A LA REGIDORIA DE MOBILITAT SOSTENIBLE

El Ple de l’Ajuntament aprovarà aquest dijous la quarta modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit del Pressupost Municipal de 2021 que suposarà una injecció econòmica de 215.000 euros per a la Regidoria de Mobilitat Sostenible.

Amb aquesta partida, la regidoria de Grezzi impulsarà un total de quatre projectes, entre ells l’estudi de soterrament de la ronda nord. Els altres tres projectes que s’activen són: adequació de les parades d’autobusos de l’EMT; l’execució de sis eixos per als vianants per a interconnectar els barris; i la construcció de un carril bici unidireccional en Tres Forques. En paraules del regidor, tots ells estaran destinats a “millorar la mobilitat dels ciutadans i l’accessibilitat de la ciutat”.

“Es tracta de grans projectes que, dissenyats en el marc de l’objectiu de recuperar espai per a la ciutadania i millorar la mobilitat, es duran a terme per fases, amb estudis de costos, inversions i possible finançament”, ha matisat.