Los grandes secretos de Valencia salen a la luz para amenizar los paseos
La Casa de los gatos o Gatera del barrio del Carmen. / FOTO:

La ‘València diminuta‘ ha tornat per a donar suport a les eixides de xiquets per aquesta ciutat que guarda mil secrets i curiositats. Per a això, Visit València ha recopilat en el seu blog algunes de les històries més interessants i és que València tanca tot un món de secrets que han eixit a la llum.

L’objectiu de la iniciativa és que els pares o acompanyants dels més xicotets puguen amenitzar els passejos en aquests dies. A més, amb això també se cerca despertar les ganes de saber més sobre la ciutat.

Organitzada per barris, la informació aconsegueix quasi tota València amb algunes històries que sorprendran fins i tot adults. Un exemple és l’explicació de com funcionen les ones de so a 50 metres de distància. La gent desconeix que això es pot comprovar a la porta exterior de Museu de els  Ciències. A més, mentre es passeja pel llit del riu es poden descobrir totes les curiositats de la Riuada del 57.

REDESCOBRIR LA MALVA-ROSA I EL CENTRE DE VALÈNCIA

També per què es coneix a la Malva-rosa per aquest nom, una història que es remunta a 1856 relacionada amb el Jardí Botànic. A més, per què les gegantesques estàtues de Manolo Valdés, la Dama Ibèrica i La Pamela, pertanyen a València.

Nombroses són també les curiositats arreplegades sobre el Centre Històric i l’Eixample. L’edifici número 22 del carrer Pascual i Genís va ser seu de l’oficina del metge català Jaime Ferrán durant el brot de còlera que va assotar a la ciutat l’any 1885. De fet, en un laboratori instal·lat en la seua cuina va descobrir la vacuna contra aquesta malaltia.

Un altre dels relats és la llegenda del Drac del Patriarca. L’animal que es podrà veure disecado més endavant i que va poder ser capturat amb un vestit d’espills. Els continguts inclouen també la Casa dels Gats en el Barri del Carmen i la marca de fins a on va arribar l’aigua en aquesta zona de la ciutat en l’última riuada.