Así será el próximo túnel peatonal que unirá las estaciones de metro Alacant y Xátiva
Diseño del gran túnel peatonal de Metrovalencia con los tapices rodantes.

La construcció del gran túnel per als vianants subterrani del centre de València podrà començar aquest mateix estiu. La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ha adjudicat les obres a l’empresa Rover Infraestructures S. a. per a crear la connexió per als vianants subterrània que unirà les estacions de metro Alacant i Xàtiva.

La inversió a realitzar serà de 16.580.630 euros, IVA inclòs, i el termini d’execució de 20 mesos. Aquesta intervenció farà possible una connexió ràpida i fluida dels viatgers per a realitzar transbords entre la nova Línia 10 i les Línies 3, 5 i 9 de Metrovalencia.

L’altra possibilitat de transbord entre l’actual xarxa de Metrovalencia i la futura Línia 10 l’oferirà Bailèn. Aquesta parada també comptarà amb un passatge per als vianants fins a l’estació d’Alacant que ja està construït. Aquesta connexió permetrà el transbord entre les Línies 7 i 10 al mateix temps que s’inaugure el trajecte Alacant-Natzaret.

Segons avançava aquest cap de setmana el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Españala Línia 10 s’inaugurarà en un mes. Aquesta permetrà connectar el centre de València amb el barri de Natzaret a través de 8 parades.

escaleras mecánicas túnel metrovalencia
Accés al canó des del vestíbul de l’estació de Xàtiva.

“No ens quedem només amb la inauguració de la L10 el mes que ve i farem un pas més. A l’estiu començaran les obres del canó per als vianants que connecta la nova línia amb la resta de la xarxa de Metrovalencia, entre l’estació de Xàtiva i la d’Alacant; el que permetrà connectar tot el sistema i fer-lo més senzill”.

AIXÍ SERÀ EL GRAN TÚNEL PER ALS VIANANTS DE METROVALENCIA

El pas per als vianants Alacant-Xàtiva tindrà una longitud projectada superior a 250 metres. Aquest túnel unirà a través del subsol totes dues estacions des dels vestíbuls. Arrancarà a cota de vestíbul en el costat Alacant i arribarà a uns tres metres per davall del nivell de vestíbul de l’estació de Xàtiva.

Per a facilitar el recorregut, el túnel comptarà amb vuit tapissos rodants. Seran quatre per sentit i se situaran en els laterals. Igual que en estacions de tren i aeroports, la part central es destinarà per als qui vagen caminant. A més, s’instal·larà un ascensor accessible per a persones de mobilitat reduïda.

TRANSBORDS GRATUÏTS EIXINT AL CARRER

La futura Línia 10 de Metrovalencia obrirà les seues portes sense el gran túnel subterrani construït. No obstant això, des del Consell ja han avançat que els usuaris que facen transbord entre la nova xarxa i el conjunt de línies existents no hauran de tornar a pagar.

acceso túnel metrovalencia
Accés a l’interior de la parada Alacant.

Tots els transbords que es realitzen entre les estacions de Xàtiva (L3, L5 i L9), Bailèn (L7) i Plaza d’Espanya (L1 i L2) amb la d’Alacant (L10) seran gratis. A més, en el sentit invers, des de la L10 a la resta de la xarxa, el transbord tampoc tindrà cost.

És a dir, els viatgers, després d’eixir de les instal·lacions de Metrovalencia en aquestes estacions podran dirigir-se caminant pel carrer o pel passatge per als vianants de Bailèn fins a Alacant. Allí podran validar el seu títol de transport sense que se’ls descompte cap viatge addicional. El temps que disposaran les persones usuàries per a realitzar aquest enllaç gratuït serà de 20 minutos.