Un fort temporal de pluja arribarà aquest cap de setmana a la Comunitat Valenciana. Segons les previsions, aquest serà el més intens en 10 anys i descarregarà pluges generalitzades en tot el nostre territori des de ijous a migdiafins a la matinada del dissabte.

Segons AEMET, tant el litoral com l’interior de la província de Castelló romandran en alerta taronja per la possibilitat de què es produisquen precipitacions de fins a 100 litres per metre quadrat.

Unes precipitacions que serán especialmente severes a l’interior nord de Castelló. A aquesta regió, des de demà en alerta roja, la precipitació acumulada en 12 hores podrà arribar a ser de 180 litres per metre quadrat.

Esta gota tal volta siga la més intensa des de 2008. parlar de que és el temporal mésintens des de 2008. I es que no es recorda un episodi similar en els últims anys. Tenint en conte que les ultimes pluges del més de setembre deixaren 60 litres per metre cuadrat a la Comunitat, en esta ocasió estariem parlant de mes del doble. Per este motiu des de AEMET recomanen…

 Davant esta situación d’alerta, el  Consorci Provincial de Bombers de València ha preparat un dispositiu especial per a rescats i salvaments davant les previsions de gota freda. Així, per a demà dijous hi haurà un reforç de 21 bombers i s’està revisant tot el material i equipament específics per a rescats i salvaments, així com les bombes per a possibles buidatge d’aigua.