lluvia
Imagen de archivo de la borrasca Gloria en el mes de enero.

El temporal hivernal que assota aquests dies la Comunitat Valenciana no dóna treva malgrat l’arribada de la primavera. En les últimes hores ha descarregat una gota freda en diferents punts de Llevant sent Alacant la província més afectadaLes fortes pluges, les altes ratxes de vent i la neu han sigut els protagonistes d’aquestes jornades.

Aquesta matinada s’han registrat acumulacions d’aigua de més de 70 litres per metre quadrat. El municipi Alacantí de el Pinoso ha sigut el més castigat pel front amb 76,8 l/m2 segudio d’Oriola (52,4 l/m2) on es temia pel possible desbordament del riu. A més, entre les dues jornades de pluges s’han aconseguit els 130,4 l/m2 i els 107,4 l/m2, respectivament.

Segons la Agència Estatal de Meteorologia, la població de Sumacàrcer, a l’interior de València, ha sigut un altre dels punts més castigats per les precipitacions. Ací en la jornada es van arribar a registrar acumulacions de 72,6 mm. Una situació similar a la de Sagunt, on es van registrar 70,4 litres per metre quadrat.

El diari Levante  EMV ha destacat que aquests episodis han provocat el rescat de tres persones en el Port de Sagunt. Un home i dos dones van quedar atrapats en dos cotxes quan travessaven un gual inundat que es trobava tallat al trànsit. Les forces de seguretat van procedir al seu rescat en trobar-los sobre els sostres dels seus vehicles demanant socors.

ONES DE 3 A 5 METRES

A més de les fortes pluja, el temporal costaner ha sigut un altre dels protagonistes en unes jornades d’alerta taronja. Tal com ha avançat AEMET a través de les xarxes socials, les ones han superat els 3 metres en el litoral alacantí mentre en la resta de la Comunitat s’han registrat onatges de 2,5 metres d’altura.

Les platges més afectades per el temporal Gloria el mes de gener passat han tornat a ser les perjudicades. A Xàbia les ones van tornar a depassar l’escullera del port i el mar va tornar a engolir-se la platja.

NEVADA AL MARÇ

I malgrat la primavera, la neu també s’està deixant veure aquesta setmana en la Comunitat Valenciana. A Castelló, el municipi de Morella ha començat el dia amb una mica de neu encara que aquesta no ha arribat a quallar.

On sí ha agafat més forma és en Coratxà, una de les poblacions més altes de la Comunitat Valenciana. Allí, a més de 1200 metres d’altitud, la neu ha començat a quallar aquest matí tenyint de blanc els carrers i camps del municipi castellonenc.

En tot l’interior nord de la província es continua en alerta groga per nevades que podrien deixar una cota de 900 m amb acumulats de 4 centímetres. Les autoritats han demanat precaució per als conductors que necessiten desplaçar-se encara que s’espera que tot cessament en les pròximes hores.