Sandra Gómez demana negociar el futur govern sota un “lideratge compartit”

La portaveu del PSPV-PSOE a València no acudirà hui a l'entrevista que tenia programada amb l'alcalde

Les negociacions entre Compromís i el PSPV-PSOE de València per a formar un segon govern de la Nau s’han tibat abans de començar. Davant aquest panorama, la Comissió Executiva del Partit Socialista de la ciutat ha manifestat el seu suport a la secretària General, Sandra Gómez, per a negociar un futur govern progressista a l’Ajuntament “basat en un programa, sota els paràmetres d’un lideratge compartit i amb una capacitat decisòria conjunta”.

Així ho posaven de manifest en un comunicat després que es coneguera que Gómez no acudirà hui dijous a l’entrevista que tenia programada amb l’alcalde, Joan Ribó, en assabentar-se que, prèviament, aquest anava a iniciar una ronda de contactes amb els grups polítics amb representació municipal que donava inici amb la candidata del Partit Popular, María José Catalá.

Des de la Comissió Executiva dels socialistes posaven en valor, en aquest context, que el seu partit s’ha convertit després de les eleccions del passat diumenge “en la força progressista que més ha crescut a la ciutat amb 16.259 vots més, la qual cosa suposa un augment del 27,87 per cent respecte a 2015”. D’aquesta manera, donaven suport a la portaveu de la formació a València en el seu plantejament de negociació “en atenció a l’increment de vots rebut i la representativitat reforçada del PSPV-PSOE en el consistori i que resulta vital per a possibilitar aquest govern”, apuntaven.

Cal recordar que Gómez havia anunciat la reunió de hui per a acordar amb Ribó un calendari de l’inici de les negociacions i proposar la creació d’una comissió per a establir el programa conjunt per a la pròxima legislatura; no obstant això, l’alcalde ha organitzat per a la mateixa jornada una ronda de contactes institucionals amb totes les formacions amb representació en el consistori.

Un gest que la candidata a l’alcaldia pel Partit Socialista ha considerat com una “falta de respecte” amb el seu partit i que, a més, sembla agreujar-se amb que la primera trobada siga amb el PP, a tenor de les declaracions de fonts socialistes a EFE: “Lamentem que Ribó vulga que la seua primera foto siga amb el PP”.

De la mateixa manera, fonts socialista van indicar a l’agència que entenien que la reunió amb el PSPV per a començar les negociacions hauria de produir-se “fora de l’Ajuntament” i que consideraven que “aquest no és el marc en el qual hauria de celebrar-se una reunió per a formar govern”.