Claves de la reapertura de la hostelería: cuándo servirán en el interior, en qué horario y con cuántos comensales
Una camarera atiende a dos comensales en el primer día de reapertura de terrazas tras la tercera ola. / EFE

El Consell de Ministres ha aprovat la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI). A proposta del Ministeri de Treball i Economia Social, la pujada és de 15 euros. Així, a partir d’ara, el mínim a cobrar a Espanya serà un sou de 965 euros.

“Eixim d’aquesta crisi no baixant els salaris. Estem demostrant que eixim pujant els salaris”, ha explicat la vicepresidenta segona i Ministra de Treball, Yolanda Díaz.

La pujada salarial afectarà entorn d’un milió i mig de persones i s’aplicarà a partir de l’1 de setembre de 2021. És la segona vegada que s’acorda una pujada del salari mínim des de l’inici de la legislatura. L’objectiu és que vaja augmentant progressivament fins a aconseguir 60% del salari mitjà en 2023. Des de 2019 l’SMI ha pujat en total 229 euros, un 31%.

UN PAS MÉS EN LA FI DE LA BRETXA SALARIAL

El salari mínim interprofessional ha demostrat la seua incidència real i efectiva en la reducció de la pobresa les bretxes salarials entre dones i homes. És un mecanisme que té especial incidència el col·lectiu amb major grau de desprotecció en termes laborals.

“La pujada del salari mínim ha suposat que el nostre país reduïsca la bretxa de gènere dos punts. També que els perfils salarials més baixos, substancialment les dones i els joves, vegen millorades les seues rendes salarials. Per tant, és una aposta ferma per eixir de la crisi en millors condicions i millorar el conjunt de l’economia”, ha assegurat Díaz.