El Gobierno propone subir el sueldo de los funcionarios: esto es lo que se cobrará en 2022
La ministra de Hacienda y Función Pública, María Jesús Montero. / EFE

El Govern de Pedro Sánchez ha proposat una pujada del sou dels empleats públics en 2022. La proposta advoca per un increment salarial del 2% que beneficiaria als funcionaris de l’Estat.

Així s’ha confirmat hui després de la reunió de la Mesa General de Negociació de les Administracions Públiques. En ella han estat presents el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública i els sindicats. L’objectiu principal ha sigut la negociació de la pujada salarial dels empleats públics estatals per a l’any vinent.

Des dels sindicats han mostrat el seu rebuig a la proposta, aquests s’oposen a una pujada només del 2%. Assenyalen que no es compleixen les expectatives i reclamen al Govern un augment superior davant l’augment dels preus i la pèrdua del poder adquisitiu.

La pujada coincideix amb la que ja es va proposar en el Congrés dels Diputats per a augmentar el sou d’aquests. No obstant això, el mes de setembre dita partida de 294.000 euros es va eliminar finalment per unanimitat. No obstant això, ara amb la nova proposta, la pujada salarial seria de tots els empleats de l’Estat.

L’increment del sou dels funcionaris queda arreplegat sempre en els Pressupostos Generals de l’Estat. Des de l’Executiu de Sánchez es treballa en un acord conjunt amb Unides Podemos. La finalitat és aconseguir tirar avant els comptes públics del pròxim exercici que hauran de ser aprovades pel Congrés.

D’altra banda, des de l’Executiu també han proposat elevar la taxa ordinària de reposició de vacants per damunt del 100% per a totes les ocupacions públiques. En concret seria del 115% en sectors primaris; de 120% en Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat; i també de 120% en l’Administració Local.