España supera los 4.000 fallecidos y 56.000 contagios por coronavirus
Miembros de la Unidad Militar de Emergencias desinfectan la Puerta del Sol en Madrid. / FOTO: EFE

Es parlava d’una segona ona del coronavirus per a tardor però podríem estar ja en ella. Els brots de COVID-19 no han deixat d’augmentar en les últimes setmanes. Per aquest motiu, des de l’Executiu de Pedro Sánchez no descarten aplicar un segon estat d’alarma.

Si fa uns dies Fernando Simón parlava de l’opció de tornar al confinament en determinades zones, ara dos ministres s’han pronunciat sobre la possibilitat de tornar a l’estat d’alarma.

La portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha admès que de rebre l’advertiment de les autoritats sanitàries, tornarien a proposar al Congrés la declaració de l’estat d’alarma. Així ho ha assegurat en una entrevista a Telecinco arreplegada per EFE on ha assegurat que “no es pot baixar la guàrdia” davant els 73 brots actius a Espanya.

Montero ha recalcat que de moment els brots estan “circumscrits i controlats”. No obstant això, el Govern està “atent” i assegura que no poden descartar “conseqüències de contagis superiors”. Per això, ha insistit que l’Executiu seguirà les recomanacions dels experts per a adoptar “mesures addicionals”.

ILLA: “NO HI HA PREVISIÓ DE  TORNAR A L’ESTAT D’ALARMA”

El ministre de SanitatSalvador Illa, s’ha pronunciat en la mateixa línia de Montero. En una entrevista a Antena 3 ha declarat que de moment “no hi ha cap previsió” de tornar a l’estat d’alarma. No obstant això, ha admès que si es descontrolara la situació prendrien mesures de nou.

“Les dades no indiquen que hi haja previsió de fer això”, ha explicat. Assegura que el treball de les autonomies és el correcte i “les mesures són les adequades”. Per això, Illa ha assegurat que esperaran a veure si aquestes normatives “fan efecte” i frenen els contagis.