Este es el motivo por el que Gobierno y Generalitat no coinciden en las cifras de nuevos contagios
Reparto de mascarillas protectoras en la Estación del Norte de València - EUROPA PRESS

El decret que regularà de nou l’ús de la mascareta en exteriors ja és una realitat. Aquest matí el Consell de Ministres extraordinari ha aprovat la nova normativa que es publicarà aquest divendres en el Boletín Oficial del Estado (BOE). Des del moment en el qual es faça públic el text, la mesura cobrarà efecte legal. Per tant, la jornada de la Nit de Nadal estarà marcada pel retorn d’aquesta mesura sis mesos després de la seua supressió.

Segons s’ha donat a conèixer, la mascareta serà pràcticament obligatòria en totes les circumstàncies. Tal com ja va anunciar aquest dimecres després de la Conferència de Presidents, també es requerirà fins garantint-se la distància de seguretat de 1,5 metres entre transeünts.

No obstant això, la ministra de SanitatCarolina Darias, ja ha avançat quatre llocs on es farà una excepció. Aquests són: espais naturals com el camp o la platja; qualsevol espai obert si s’està realitzant una pràctica esportiva; passejos a l’aire lliure on es vaja sol o acompanyat d’amics o familiars però garantint-se metre i mig de distància; i en aquells espais que siguen d’àmbit familiar com a xalets o altres habitatges.

El retorn de la imposició de la màscara era una de les mesures que més havien demandat els presidents autonòmics a excepció de la president de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. L’objectiu era frenar els contagis en espais oberts davant les aglomeracions de les festes nadalenques.

La nova restricció ha comptat amb el suport de l’Executiu davant l’augment de la sisena ona i Ómicron. Per contra, s’ha descartat la possibilitat de limitar de nou els aforaments i establir horaris comercials.

>> Consulta les mesures adoptades per a aquesta Nadal a València <<