El uso de mascarillas podría ser obligatorio en toda España
El presidente del gobierno, Pedro Sánchez, protegido con mascarilla, acompañado del Ministro de Sanidad, Salvador Illa. / FOTO: EFE.

La ministra de HisendaMaría Jesús Montero, ha anunciat una baixada de l’IVA en les mascaretes. Aquesta reducció suposarà passar del tipus general (21%) en el qual es troben actualment, al superreducido del 4%.

El comunicat de la notícia ha tingut lloc durant la intervenció de Montero en el Ple del Congrés dels Diputats. La ministra ha explicat que la decisió s’ha pres després de rebre l’aprovació de la Comissió Europea. L’objectiu, ha assenyalat, era evitar una multa milionària a Espanya.

A més de la baixada de l’IVA, Montero ha explicat que també es reduirà el preu màxim de venda. “Aquest Govern estarà vigilant al fet que la baixada de l’IVA es tradueix en una rebaixa del preu per al consumidor final. No en un major marge empresarial”, ha declarat.

Cal recordar que la reducció de l’IVA únicament afectarà les mascaretes higièniques o quirúrgiques. Aquestes tenen actualment un preu màxim de venda de 0,96 euros (IVA inclòs). Per tant, el cost d’adquisició d’una màscara FP2 o de tela continuarà sent el mateix.

Serà dimarts que ve 17 de novembre quan el Govern portarà el reial decret llei amb la baixada de l’IVA al Consell de Ministres. Referent a la reducció del preu màxim de les mascaretes, serà el dijous quan s’abordarà la qüestió en una comissió interministerial. Aquestes mesures ajudaran la població a nivell econòmic i permetrà un canvi més assidu d’aquestes.