Res està com era abans del pas de Gloria. Els efectes del pitjor temporal marítim que ha afectat la Comunitat Valenciana continuen intactes en el litoral valencià. Amb Gloria és com si s’haguera detingut el temps.

Passejos marítims destruïts, estructures, com la de la piscifactoria que va arribar al Perelló, que no haurien d’estar a l’arena, i platges que, en alguns llocs, són inexistents. És la imatge que ens trobem un mes després del pas d’aquesta borrasca.

Mentrestant, els ajuntaments dels municipis afectats no poden fer més que esperar. Esperar que el govern central els comunique de manera oficial el que es farà en la zona. De moment, i segons les informacions que remenen, Costas no té previst reparar els passejos marítims. El govern només preveu recuperar l’arena de les costes.

Municipis com El Perelló o Sueca viuen del turisme per això des dels seus ajuntaments defensen una solució que contemple la reconstrucció del passeig marítim. No solament es tracta d’una qüestió estètica, va més enllà. Hi ha trams de passeig l’estat del qual és realment perillós, no ja per al turisme, sinó per a les vides humanes. Fins i tot alguns veïns no poden accedir als seus casos pel fet que no hi ha un passeig que els permeta entrar als seus habitatges.

A debat la conservació dels passejos marítims

Reparar ells mateixos el passeig marítim podria ser una alternativa però el cost és desorbitat, un municipi com El Perelló, de tot just 2.800 habitants, no pot fer front als 800.000 euros que costa reparar la zona.

Saben que el debat està ara en la reconstrucció o sostenibilitat de la zona, però ells creuen que hi ha alternatives constructives que poden salvar el litoral.

Per als alcaldes del Perelló i Sueca, zones greument afectades, no estan disposats a consentir que no es prenguen solucions. Per això si en el termini d’una setmana no han rebut cap comunicació dels organismes competents es veuran obligats a prendre mesures legals per a conservar el seu patrimoni i les seues costes.