La candidatura a l’alcaldia de València per part del Partit Popular segueix sent un misteri per a tots els valencians. Noms com el d’Esteban González Pons, portaveu de la Delegació Espanyola del Grup Popular en el Parlament Europeu, José María Chiquillo, diputat en Les Corts Generals, Eusebio Monzó, portaveu del PP en l’Ajuntament de València, o María José Catalá, diputada autonòmica en Les Corts, han sigut alguns dels noms més sonats en els mitjans de comunicació.

La tertúlia ‘Ágora’ presentada per Sylvia Costa analitzava en el seu últim programa les enquestes d’intenció de vot més recents on ha destacat el descens del Partit Popular i de Podem, els únics partits “que no tenen dilucidat el seu candidat a l’Ajuntament de València”, segons assenyalava el president de l’Associació Professional de Periodistes Valencians (APPV), Héctor González.

Catalá estava present en el programa on va voler aclarir que el seu partit és “molt previsible”. “És previsible en les polítiques econòmiques, en educació, en sanitat i fins i tot en el nomenament de candidats i aqueixa previsibilidad ens porta a pensar que açò no és una decisió que depenga de mi, és una decisió que depèn del president del Govern“.

cataláEn el cas del Partit Popular és la direcció nacional de Gènova la responsable a determinar la candidatura a l’alcaldia de València, raó per la que encara no es coneix el nom de la persona que serà clau en les pròximes eleccions municipals de 2019. “No fa falta que diga que Rajoy és una persona que necessita els seus temps i en el moment determinat decidirà”, va declarar Catalá.

Moragues no es planteja l’alcaldia

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, assenyalava durant la jornada del dimecres que està centrat en el seu treball i que l’alcaldia de València “és un escenari” que no es planteja.

Estes declaracions van tenir lloc durant els actes commemoratius del 174 aniversari de la Guàrdia Civil de València on Moragues va ser preguntat sobre la decisió de González Pons de seguir a Brussel·les. “Estic centrat a fer el meu treball de delegat del Govern, que bastant és”, va sentenciar davant la idea plantejada d’encapçalar la llista popular de les pròximes eleccions municipals.