Aeroport Castelló

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat, a través de l’empresa pública Aerocas, serà la responsable de la gestió directa de l’Aeroport de Castelló a la fi de l’any que ve.

Així ho ha explicat el president en la visita que ha realitzat a les instal·lacions de l’aeroport destinades a l’engegada d’una base d’extinció d’incendis de la Generalitat.

Tal com ha concretat, s’ha produït ja una proposta d’acord per a la desvinculació de l’operador privat davant la falta de coincidència en els objectius. Puig ha assenyalat a més que aquesta eixida és “positiva” per a la Generalitat “en termes econòmics” i també “en termes de gestió”.

Així mateix, ha indicat el president que es vol deixar a un costat el “paradigma d’un aeroport ridiculitzat i que va tenir una gestió manifestament millorable” amb l’anterior Govern per a passar “a cercar una solució de normalització, i açò és el que s’ha aconseguit per part de l’actual equip directiu”, ha indicat Puig.

En aquest sentit, ha subratllat que “s’ha aconseguit eixir de la fallida absoluta que tenia aquest aeroport, amb un deute de 150 milions”, a una situació regularitzada i centrada en una “nova dinàmica de gestió raonable”.

Aeroport Castelló

El president ha precisat també que s’està en negociacions amb Aena i el Ministeri de Foment perquè “en el futur hi haja més compromís del Govern d’Espanya amb aquest aeroport”.

“El que és evident és que l’aeroport es consolidarà a través de l’empresa pública Aerocas i nosaltres el que garantirem és el seu desenvolupament futur de la manera més eficient possible”, ha puntuat Puig.

D’altra banda, ha reiterat la petició traslladada al Ministeri de Foment que la línia Castelló-Madrid es declare d’interès general, perquè, segons ha argumentat, és la manera de lligar l’aeroport de Castelló a un ‘hub’ de la importància del de Madrid.