2020
Diseño del futuro nuevo Mestalla

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha analitzat aquest matí el futur del nou Mestalla i la relació de les administracions públiques amb el club taronja. Puig ha manifestat el seu desig de comptar amb l’estadi acabat. No obstant això, ha demanat a l’equip que siga realista amb la cronologia.

“Nosaltres volem que s’acabe l’estadi, creem que és important”, ha assenyalat en una entrevista a À Punt. “El València és una referència per a tota la Comunitat Valenciana”, ha explicat. “Es pot banalitzar però la realitat és que el futbol mou moltes passions i molta activitat econòmica i social”.

“L’EQUIP NO HA COMPLIT”

Puig ha destacat que hi ha voluntat d’ajuda però no en matèria econòmica. “Prologar o no la situació urbanística es pot parlar sempre que existisquen compromisos reals i que hi haja una cronologia creïble”, ha matisat. No obstant això, el president ha remarcat que l’equip “no ha complit” amb els terminis de Mestalla i “això no pot passar”.

El cap del Consell ha mostrat la seua confiança de “trobar una solució”. A més, ha rebutjat que vaja a cercar-se una confrontació amb el club. També ha negat que vagen a prendre “solucions dràstiques”. “El que és clar és que el diàleg ha de cercar solucions concretes, en cronologies concretes i amb una capacitat de fer el camp possible”, ha sentenciat.

Segons els terminis assenyalats, el València hauria de deixar de jugar en el vell Mestalla abans de juliol de 2022. Seria llavors quan arrancarien les obres d’enderrocament que es prolongarien fins a 2023.