secretarías
-FOTODELDIA- GRAFCVA5710. VALENCIA, 17/06/2019.- El presidente de la Generalitat valenciana, Ximo Puig (dcha), conversa con al vicepresidenta Mónica Oltra y el vicepresidente segundo, Rubén Martínez Dalmau, tras el acto de toma de posesión del nuevo gobierno hoy en el Salón de Corts del Palau de la Generalitat. EFE/Manuel Bruque

El nou Consell valencià tindrà un total de 29 secretaries autonòmiques, la qual cosa suposa set més que en l’última legislatura tal com apareix assenyalat en el nou decret que entra avui en vigor després de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Segons aquest decret, el govern valencià comptarà amb 31 òrgans superiors: 29 secretaries autonòmiques, més l’Advocacia de la Generalitat i la Intervenció General, mentre que queden suprimits dotze òrgans superiors com són el Gabinet del president, la Delegació del Consell per a la Unió Europea, la direcció general per a l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, la Delegació del Consell per al Model Social Valencià, i vuit secretaries autonòmiques.

Respecte a les secretaries seran cinc en Presidència (Presidència, Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Comunicació, Secretaria Autonòmica per a la Unió Europea i Relacions Externes; i Turisme), quatre en vicepresidència i Igualtat (Vicepresidència, Atenció primària i Serveis Socials, Igualtat i Diversitat; i Planificació i Organització del Sistema) i dos en cadascuna de les deu conselleries restants.

Desapareixeran per tant les secretaries de Serveis Socials i Autonomia Personal; Inclusió i Agència Valenciana de la Igualtat; Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques; Educació i Investigació; Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç; Medi Ambient i Canvi Climàtic; Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori; i la de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.