La Generalitat Valenciana es personarà en la causa judicial de la visita del Papa a València

Ximo Puig ha destacat que la societat valenciana vol "conèixer tota la veritat" i que "es depuren totes les responsabilitats" .

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Govern valencià aprovarà en el pròxim ple del Consell el seu personación en la causa judicial oberta arran dels contractes realitzats amb motiu de la visita del Papa Benedicto XVI a València en 2006.

Així ho ha explicat el cap del Consell durant la sessió de control de Les Corts, on ha defensat que la societat valenciana desitja “conèixer tota la veritat” i que “es depuren totes les responsabilitats jurídiques i totes les responsabilitats polítiques”.

En este sentit, Puig ha lamentat el dany ocasionat a la reputació de la Comunitat Valenciana per este cas, que ha qualificat de “episodi lamentable”, i ha destacat que el Consell “lluitarà permanentment per dignificar les institucions”, així com per a recuperar els diners desviats.

 Port Mediterrani
Respecte al projecte del centre comercial Port Mediterrani, Puig ha manifestat que “tots els projectes que complisquen amb la legalitat corresponent tenen cabuda en una Comunitat que garanteix la seguretat jurídica, sempre evidentment des del diàleg entre les administracions i amb la societat civil”. Així, ha expressat que el Consell “estarà sempre obert al diàleg amb les empreses que vulguen invertir a la Comunitat, ja que”crear ocupació és la gran prioritat”.
Boceto del centro Puerto Mediterráneo de Paterna.

A més, ha recalcat que el Govern valencià aposta per un canvi del model productiu, per a aprofitar la quarta revolució industrial que, ha afirmat, tindrà un “impacte positiu”, però amenaça amb deixar obsolets a gran part de les ocupacions del mercat laboral. Per açò, ha manifestat que el Consell treballa perquè “ningú es quede al marge de la nova transició a la nova economia”.

Pla Edificant

D’altra banda, en resposta als grups parlamentaris, ha assenyalat que amb el Pla Edificant el que el Consell pretén és plantejar una aliança voluntària amb els ajuntaments per a accelerar els tràmits de la construcció d’infraestructures educatives. “Volem cremar etapes més ràpidament”, ha recalcat el president.

“Les institucions no estem per a enfrontar-nos entre nosaltres, estem fonamentalment per a cooperar per a resoldre els problemes dels ciutadans”, ha assegurat el president, que ha posat en relleu la “bona resposta del pla”, assenyalant que “més de 260 ajuntaments han dit que volen participar”.