Morera
Enric Morera en Les Corts Valencianes.

El president de Les Corts ValencianesEnric Morerano presidirà hui el Debat de Política General. Morera es troba en confinament preventiu a l’espera dels resultats d’una prova PCR d’un familiar amb el que ha tingut contacte i que podria estar contagiat de coronavirus.

Des del Parlament valencià han informat de la notícia assegurant que es tracta d’un acte de “responsabilitat”. En el seu lloc li substitueix la vicepresidenta primera, María José Salvador.

LA PANDÈMIA MARCA EL DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

El coronavirus ha sigut el gran protagonista de l’arrencada de la jornada parlamentària. El Debat de Política General, la cita més important amb la qual s’inicia el curs polític en Les Corts, ha començat amb un record a les més de 1.500 víctimes de COVID-19 en la Comunitat.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha dirigit un missatge d’afecte als familiars que han patit la pèrdua de sers estimats a causa de la pandèmia. A tots ells ha enviat “força per a seguir avant”. A més, ha incidit en el moment de “màxima dificultat” que travessa la Comunitat, el “més complicat que ens ha tocat viure”.

El cap del Consell ha declarat que és una època de “tristesa i sofriment col·lectiu”. No obstant això, ha remarcat que la situació seria “molt més fosca” si no s’hagueren donat dos factors. D’una banda ha destacat l'”aliança efectiva entre la societat i les seues institucions”; i per un altre, ha lloat la “gestió col·lectiva per a minimitzar els efectes de la pandèmia”.

Al llarg de la jornada, els diputats autonòmics exposaran l’actual situació de la Comunitat davant la pandèmia. A més, debatran sobre les actuacions davant la segona ona que ja assota a tota Espanya i la recuperació a seguir.