El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este any que el Consell va a procedir a l’eliminació del copago farmacèutic tant per a les famílies monoparentals, abans que acabe l’estiu, com per a les persones titulars i beneficiàries de la renda d’inclusió, abans que finalitze l’any.

Així ho va explicar el cap del Consell en la sessió de control de Les Corts, on va recordar que, durant esta legislatura, entre altres mesures adoptades en l’àmbit de la sanitat, el Govern valencià «ha recuperat la universalitat del sistema sanitari, ha garantit l’accés als tractaments de totes les persones malaltes d’hepatitis C i ha retornat la gestió pública al departament de salut de la Ribera».

«Es tracta de mesures que milloren la vida de les persones i ajuden a pal·liar el maltractament del Govern central en qüestions sanitàries», va asseverar el president, qui va emfatitzar que, en el «camí de recuperació i reparació», una qüestió «essencial» del dret universal a la salut és l’accés als medicaments.

copago
Ximo Puig en Les Corts Valencianes durante la sesión de control.

«Per açò, des de 2015, el Consell està treballant perquè els pensionistes amb rendes baixes, les persones amb diversitat funcional, els menors en perill d’exclusió, les persones en situació de desocupació, les famílies monoparentals i les persones titulars i beneficiàries de la renda d’inclusió no hagen de patir les conseqüències d’un copago injust», va afirmar Puig.

A més, el president va recordar que, a principis de 2017, es va eliminar el copago als menors en situació de risc, una mesura a la que, este mes, s’ha unit la supressió del mateix a les persones en situació de desocupació amb ingressos inferiors a 18.000 euros anuals.

«Hem trencat un altre mur de desigualtat en l’accés a la salut», ha assenyalat Puig, «i solament des de l’entrada en vigor d’aquesta mesura l’1 de maig, més de 24.000 persones s’han beneficiat de les ajudes».