La Generalitat impulsarà un pla d’ocupació per a desestacionalizar el turisme

La mesura impulsada des de l'Agència Valenciana del Turisme i el Servef té com a objectiu allargar els contractes circumscrits a la temporada turística.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat va a posar en marxa una sèrie de mesures d’ocupació per a reforçar la contractació, “ampliant els marges de la temporada turística, amb l’objectiu de propiciar una major qualitat de l’ocupació”.

Puig, qui ha realitzat estes declaracions en el Dia de la Comunitat Valenciana en Fitur, acompanyat per la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha incidit en la necessitat de “fer possible la desestacionalización” per a “generar alternatives de treball no precari”.
La mesura preveu una inversió de 10 milions d’euros per a finançar “una ajuda de 10.000 euros per a aquells contractes que tinguen en l’actualitat una durada de 6 mesos i que s’amplien almenys 3 mesos més, perquè al llarg de l’any, durant 3 anys, puga consolidar-se ocupació estable”, segons ha explicat Puig.

Este programa serà executat conjuntament des de l’Agència Valenciana del Turisme i el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), i anirà a més acompanyat d’un pla específic de formació dirigit i negociat amb el sector turístic, amb l’objectiu de “millorar la competitivitat de la indústria i dels propis treballadors”.

El Dia de la Comunitat en FITUR

Així ho ha explicat el cap del Consell durant els actes amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana en la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid, on ha recordat el compromís de la Generalitat per a generar estabilitat en el sector.

“El turisme genera el 14% de l’ocupació valenciana i és fonamental millorar els recursos humans a través d’una millora dels salaris i de la formació, superant la precarietat”, ha destacat Puig.

D’igual forma, i a més de la meta de la desestacionalización del sector, el president ha assenyalat la necessitat de continuar amb els projectes de diversificació i captació de nous mercats, així com amb el treball continuat entre sector públic i privat.

En eixe sentit, ha recordat que en uns mesos arribarà a Les Corts la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, que, en paraules del president, “és una llei que naix des del principi amb la vocació de ser desenvolupada conjuntament des de la cogestió i la codecisión, és a dir, un instrument tant públic com a privat”, on treballaran conjuntament diverses administracions i el sector privat.