Récord histórico de contagios con casi 10.000 casos en la Comunitat Valenciana
Efectivos del UME trabajan en la desinfeccion de una residencia. / FOTO: Alejandro García (EFE).

El municipi valencià de Benigànim torna al confinament durant 14 dies. Així ho ha dictat una resolució de la Conselleria de Sanitat davant la crisi sanitària que viu la localitat.

Segons el comunicat, la situació epidemiològica a Benigànim evidencia un augment de la propagació del virus. Allí s’ha produït un increment exponencial en la incidència d’aquesta malaltia, molt superior a l’esperat. S’ha passat d’una incidència acumulada de 34,24 per 100.000 habitants el 16 d’agost, a una incidència de 994,46 en els últims 7 dies. A més, s’ha produït la pèrdua de traçabilitat dels casos.

La consellera Ana Barceló ha assenyalat que “l’increment de casos evidencia una important propagació del virus”. Per això ha assegurat que és necessari “adoptar mesures temporals, amb l’objectiu de frenar i pal·liar el risc de contagi”.

“Ha sigut una decisió difícil, però necessària”, ha declarat Barceló. La consellera ha agraït la col·laboració prestada per l’alcaldessa del municipi. A més, ha demanat la màxima col·laboració ciutadana per a recuperar, al més prompte possible, el control de la situació.

Mobilitat restringida

Les limitacions entren en vigor aquesta mateixa vesprada i comporten el confinament del municipi. Això suposa restringir l’entrada i eixida de persones excepte en diversos supòsits: anar al metge, anar a treballar, tornar al lloc de residència habitual, cuidar de persones majors, menors o dependents, força major o qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa.

La circulació per carretera i vials que transcórreguen o travessen el territori de Benigànim estarà permesa, sempre que tinguen origen i destinació fora d’aquest.

Tancament d’espais públics i suspensió d’esdeveniments

Se suspèn així mateix l’activitat educativa i formativa presencial en tots els centres i nivells, incloses les escoles infantils.

A més, durant els pròxims 14 dies, s’acorda el tancament de centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa; centres de dia per a persones majors i altres col·lectius de caràcter social; bars, restaurants i altres establiments d’oci del municipi, llevat que en els mateixos es preste el servei de menjars per a portar o a domicili; gimnasos i centres esportius de tota mena, així com parcs i jardins.

Les mesures excepcionals contemplen també la supressió d’espectacles esportius amb públic; les noces, batejos, comunions o qualsevol altre esdeveniment social amb persones convidades; l’assistència a llocs de culte excepte si manquen de públic o es tracta de funerals.

En aquest últim cas, les vetles tenen una limitació de 15 persones si són a l’aire lliure, i de 10 en espais tancats, es tracte o no de persones convivents. La participació en la comitiva per a l’enterrament o cremació es restringeix a un màxim de 15 persones, entre familiars i afins a més de, si escau, el ministre de culte.