La Generalitat oferta 1.000 puestos de trabajo para jóvenes valencianos
GRAFCVA6381. POBLA DE FARNALS, 10/07/2019.- Una pareja de bañistas lee la prohibición de bañarse en una de las playas de La Pobla de Farnals (Valencia), que ha sido cerrada este miércoles por superar los niveles de bacterias fecales. Además de esta playa siguen cerradas las playas de El Puig y Massamagrell. EFE/ Manuel Bruque

El president de la Generalitat ValènciaXimo Puig, ha anunciat que l’Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències (AVSRE) contractarà a 1.000 joves en les pròximes setmanes. Els sol·licitants hauran de ser persones de 18 a 30 anys i treballaran durant els mesos de juliol i agost.

Els seleccionats exerciran d’assistents de turistes per a proporcionar informació sobre les normes de seguretat en la costa valenciana. L’objectiu és garantir així la “màxima seguretat a les platges” després de la crisi del coronavirus.

Per a dur-la a terme les contractacions, la AVSRE ha sol·licitat a Funció Pública la posada en marxa d’un pla d’ocupació temporal. Aquest regularà la convocatòria de la Generalitat i les contractacions, previstes per a mediats de juny.

JORNADES DE FORMACIÓ

Els joves seleccionats rebran durant els últims deu dies de juny formació gratuïta. Ací aprendran les mesures de seguretat i protecció que han de traslladar a turistes i usuaris de les platges.

Aquests també aportaran informació a la conselleria sobre l’estat d’ocupació de les platges. Es distribuiran provincialment i la seua assignació a municipis es realitzarà segons el grau de saturació de les platges.

QUINES FUNCIONS REALITZARAN?

En concret, les funcions dels llocs seran les de vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social. A més, faran tasques emmarcades en l’àmbit de la comunicació i informació del document de Guia de Platges Segures.

També hauran de col·laborar en el control d’accés i aforament de platges; assegurar el correcte ús dels itineraris marcats per a l’entrada i eixida; ordenar i planificar un adequat gaudi del bany, així com notificar les incidències a la Policia local a través de les comunicacions que els seran lliurades.

En cas de produir-se una emergència contactaran amb el 112. Així mateix, hauran d’informar diàriament, i sempre que així siga requerit per l’òrgan corresponent, de la situació de la platja referent a ocupació i incidències i tindran mobilitat provincial.