guia-michelin
Premios guia Michelin 2020

València acollirà la Gal·la de presentació de la Guia Michelín España & Portugal 2022. La cita tindrà lloc el pròxim 14 de desembre a l’auditori del Palau de Les Arts Reina Sofia. Durant la citada gal·la es revelarà la nova selecció de restaurants reconeguts amb distintiu de qualitat, creativitat i cura en la presentació de la seua cuina. A més, ja s’ha anunciat que es combinarà el format presencial amb la retransmissió digital.

El Regidor de Turisme, Emiliano García, ha destacat que “la València que abanderarà aquesta gala és una ciutat sostenible, saludable i segura”. A més, ha parlat del “orgull” d’acollir aquesta celebració. “València oferirà el marc adequat per a albergar la festa més important de l’alta gastronomia”, ha assenyalat.

“La capital de la Comunitat Valenciana presa el relleu de Madrid. Acollirà per primera vegada en la seua història la celebració d’una gala que es desenvoluparà amb especial atenció a l’evolució sanitària, per a adaptar el format de l’esdeveniment a qualsevol escenari possible”.

Presentació de la gala Estrella Michelin 2022.

ESTRELES VERDES

La gala suposarà el lliurament de les famoses Estreles i també inclourà els guardons Verds. Aquests últims reconeixen a establiments avantguardistes que situen la sostenibilitat en el centre de les seues operacions diàries i de la seua ètica professional.

El Director Internacional de les Guies Michelín, Gwendal Poullennec, ha declarat que els equips de selecció porten mesos recorrent la Península Ibèrica a la recerca dels establiments que figuraran en l’edició de 2022. A més, Poullennec ha celebrat l’elecció de València, “una ciutat amb tradició gastronòmica i un dinamisme excepcionals”.

El xef Quique Dacosta, guardonat amb tres Estreles Michelín en 2021, serà coordinador gastronòmic de la gala. Dacosta ha manifestat la seua satisfacció pel fet que “la guia més prestigiosa del món que ha narrat l’alta gastronomia des de fa més de 130 anys, vinga a la Comunitat Valenciana i faça la presentació de les noves Estreles és molt important per a la nostra regió”.

“És una oportunitat per a tots els cuiners valencians i per a tot el sector de la restauració. És el millor moment per a posar en valor la cuina de la Comunitat Valenciana. Hi ha una gran diferenciació de la nostra proposta respecte a altres territoris. Per això, el que ocorrerà en aqueixa gala és un premi a tot aqueix treball”, ha conclòs.