Diseño del renovado Luis Vives de Valencia.
Diseño del renovado Lluís Vives.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha presentat el projecte de rehabilitació de l’antic Col·legi Major Luis Vives, futur Espai Lluís Vives, que estarà centrat en donar servei als estudiants.

La rehabilitació de l’edifici de l’antic Col·legi Major Luis Vives ha sigut resultat d’un llarg procés de diàleg en el si de la comunitat universitària que ha desembocat en un projecte concebut per als estudiants com a centre dels nous usos de l’edifici.

L’arquitecte Tomás Llavador ha desenvolupat la proposta de rehabilitació davant la impossibilitat de mantenir la funció residencial en els termes actuals, atès el nivell de protecció de l’edifici.

El vicerector d’Economia i Infraestructures, Justo Herrera, ha explicat que l’edifici albergarà el Servei d’Informació i Dinamització, el Servei d’Estudiants, Relacions Internacionals i Cooperació, UVOcupación, UVEmprende i l’Assemblea General d’Estudiants. Es combinaran aquests serveis d’estudiants amb usos culturals, d’oci i espai de trobada. Tot això s’emmarca en la nova filosofia de gestió que, combinant la dimensió física i la virtual, permetrà donar a l’alumnat una resposta àgil i eficaç a totes les seues consultes i inquietuds.

Resultado de imagen de Espai Lluís Vives"
El futur Espai Lluís Vives de Tomás Llavador.

L’edifici de l’antic Col·legi Major Luis Vives és un edifici bé de rellevància local projectat en el seu moment per l’arquitecte Javier Goerlich. Es tracta d’un dels exemples més representatius del racionalisme arquitectònic a la ciutat de València. L’edifici es va inaugurar en 1954 i va estar funcionant com a col·legi major fins a l’any 2012.

La Universitat ja ha presentat a l’Ajuntament de València la sol·licitud de llicència d’obres i una vegada concedida la llicència, s’iniciarà el procés de licitació de l’obra. L’import inicial de la licitació serà de 17 milions d’euros i està previst que el termini d’execució siga de 18 mesos.