La Fundació Turisme València de la Comunitat València ha canviat la seua denominació i passa a dir-se Fundació Visit València de la Comunitat Valenciana. Això suposa també que el seu nou nom comercial serà, a partir d’ara, Visit València.

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha assenyalat la importància d’este canvi de denominació que, ha afirmat, «és fonamental per a consumar el projecte que vam posar en marxa en esta institució mitjançant el Pla Estratègic de Turisme. Es tracta d’una nova manera d’entendre la gestió turística, més col·laborativa, més sostenible i més internacional, que ara comptarà amb una nova marca», ha afegit.

L’edil ha destacat el principal objectiu de la gestió turística, «que ha sigut i continua sent salvaguardar la sostenibilitat de València com a destinació, fent compatible l’activitat turística i la qualitat de vida dels residents». El canvi de denominació respon, en paraules del regidor de Turisme, «a la necessitat de donar continuïtat a eixa estratègia i actualitzar la marca turística de València als requisits i necessitats de les destinacions internacionals».

El canvi d’estratègia turística que s’ha desenvolupat des de la Fundació Turisme València, ara Visit València, ha suposat una aposta ferma per la innovació en els models de governança, l’especialització per programes de producte i la digitalització del sector. La nova denominació aporta molts dels atributs que es desitja transmetre als visitants: oficialitat, internacionalització, hospitalitat, visió de ciutat i de negoci. Segons ha explicat Emiliano García, amb la denominació Visit València «ens sumem a una marca identificable a nivell mundial»: d’esta manera, Visit València s’alinea amb altres marques de destinacions com ara Visit Berlín, Visit Amsterdam, o Visit London.

De fet, la fórmula VisitValencia ja es venia utilitzant des de l’any 2017, quan la web turística de la ciutat va passar a ser www.visitvalencia.com.