Pantera

La regidoria d’Urbanisme ha completat este dilluns la instal·lació de la il·luminació en la font ornamental situada al carrer Filipines, al costat de la plaça de Sanchis Guarner, coneguda popularment com la Pantera Rosa. El responsable de l’àrea, Vicent Sarrià, ha assenyalat que “era indispensable realitzar esta actuació amb la finalitat que fóra visible a la nit, atesa la seua especial ubicació d’entrada de València”.

Estos esforços se sumen al condicionament realitzat al febrer, quan van finalitzar els treballs de manteniment i restauració de la capa de protecció de l’estructura metàl·lica i el seu repintat. L’acció incloïa la seua barana perimetral, a la qual se li va aplicar el color original, el del disseny de l’escultor Miquel Navarro.

La Pantera Rosa amb la nova il·luminació.

D’esta manera, s’han instal·lat 12 projectors LED de llum blanca, amb cos d’acer inoxidable i certificació IP-68, i cablejat de 2×4 mil·límetres amb aïllament de 0,6/1 kilovolts amb envoltant de bupré per a projectors submergibles, amb ferratges de subjecció en acer inoxidable. Així mateix, la infraestructura compta ara amb una font d’alimentació commutada 220-24VDC de 240 watts.

A més, s’ha dut a terme l’adequació i adaptació del quadre general de comandament i la projecció dels projectors LED. “Així, s’ha contingut en el seu interior, degudament muntats i connexionats, els elements de comandament i protecció per als projectors, fonts d’alimentació i cablejat, entre altres elements”, ha indicat l’edil.

Vicent Sarrià ha recordat que l’actuació per a renovar el color de la Pantera Rosa es va deure al fet que “va perdre la seua tonalitat, ja que l’anterior govern la va pintar de rosa, atés el nom amb el qual és coneguda, però sense respectar el color original amb la qual el seu autor la va entregar a la ciutat”, l’any 1984 i amb motiu d’un encàrrec realitzat per Aigües Potables.

La font va ser inaugurada en aquella data en commemoració per l’arribada a València de les aigües del Xúquer a través del canal Xúquer-Túria. El nom proposat originalment per a ella, Font Pública, va ser ràpidament substituït per l’apel·latiu popular de «la Pantera Rosa» per la seua forma i tonalitat.

Mislata celebra una nueva edición de la Bienal Miquel Navarro