La FSMCV rep un premi nacional per la defensa de les tradicions culturals

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana ha sigut guardonada en els XXVI Premis Nacionals “Cultura Viva”, que concedeix el Consell Superior de Recerques Científiques.

FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha sigut guardonada en els XXVI Premis Nacionals “Cultura Viva”, que concedeix el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) en la categoria de Defensa de les Tradicions Culturals.

El premi va ser lliurat en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid. En aquesta ocasió, va arreplegar el premi el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, de mans del mestre valencià, Enrique García Asensio, un dels més reconeguts directors d’orquestra de la nostra època a nivell internacional.

Al costat d’ell, el jurat ha estat conformat per Mariano Torralba (secretari), Guadalupe López, Luisa María Payán, Teresa Monroy, Laura Prieto, Luis Alberto de Cuenca, Luis Alburquerque, Javier Puebla, María Rosa Calvo, Pilar San Nicolás, Carmen García, José Carlos de Torres, Ricardo Sanz, Alberto Portillo, Fernando García De la Vega i Enrique García.

“Rebre el premi nacional Cultura Viva per la Defensa de les Tradicions Culturals és un gran honor per a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Suposa veure reconegut el treball i l‘esforç que s’ha realitzat en els nostres 50 anys de trajectòria i de mans de totes les Societats Musicals de les tres províncies durant les seues 200 anys de vida per a protegir, promoure i difondre el nostre patrimoni musical popular. Fet que també ha vingut avalat per la recent declaració de **BIC a la tradició musical popular de la Comunitat”, ha declarat Pedro Rodríguez.

Altres reconeixements per a la FSMCV en 2018

La FSMCV també ha sigut reconeguda en els últims mesos per altres entitats com la Cadena Cope, la Unió Musical de Montcada o l’Ajuntament de Villena.

En concret, Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, va ser escollit per l’Ajuntament de Villena per a ser el pregoner el dimecres 5 de setembre de les seues Festes de Moros i Cristians 2018 amb motiu de la celebració del 50º aniversari de la Federació

La Unió Musical de Montcada, dins de la seua V Gal·la de la Música, va lliurar les seues Premis Fideus i va concedir el Premi Extraordinari a la FSMCV amb motiu del seu 50 aniversari i a Ángel Asunción, president d’honor, per haver sigut un dels membres fundadors de la Federació en 1968.