Aquest dilluns l’interior nord de la província de Castelló es troba en alerta groga per vent del nord-oest de fins a 80 quilòmetres per hora, una zona que aquesta matinada ja ha registrat ratxes de 75 km/h en el municipi de Fredes.

També s’han produït ratxes de vent de 51 quilòmetres per hora a Vilafranca i de 43 km/h a Morella, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), i de 63 km/h en Pobla de Benifassà, segons l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet).

En les últimes hores, un front que ha travessat la Comunitat Valenciana de nord-oest a sud-oest de matinada ha deixat precipitacions febles a València i Alacant, encara que a primera hora només quedaven núvols a Alacant.

Les precipitacions acumulades en les últimes dotze hores han arribat a 10,8 litres per metre quadrat al Pinós; 8,7 en l’aeroport d’Alacant-Elx; 8,6 a Villena; 8 a Zarra; o 7,8 a Xalans.

També s’han mesurat 6,4 litres per metre quadrat a Alacant; 5,4 a Elx; 4,8 a Barx, Novelda i Carcaixent; 4,2 a Alcoi; 3,4 a Xàbia i 3,2 a Xàtiva

Previsió meteorològica

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquest dilluns s’esperen intervals nuvolosos, amb precipitacions febles i disperses durant la matinada en la meitat sud, la cota de neu baixarà a 1.000 o 1.200 metres, el vent serà de l’oest i nord-oest fluix a moderat, amb intervals de fort a l’interior nord de Castelló, i en la resta tendirà a la vesprada a variable fluix, i les temperatures mínimes pujaran lleugerament.

El cel de la Comunitat Valenciana estarà el dimarts poc nuvolós, amb intervals de núvols mitjans i alts, el vent serà de component oest fluix, amb intervals de sud-oest moderat a la vesprada en el litoral d’Alacant.

Les temperatures mínimes baixaren i les màximes a penes variaren, i es produiran gelades en punts de l’interior de la meitat nord.

Les temperatures extremes registrades en les últimes vint-i-quatre hores en les tres capitals de província han sigut les següents:

Castelló 8 i 17 graus
València 10 i 16 graus
Alacant 10 i 18 graus

Les temperatures mínimes de la passada matinada han registrat un moderat ascens, de fins a cinc graus, i a la província de Castelló s’han mesurat 1 grau a Castellfort, 6 a Vinaròs i 7 a Sogorb.

A la província de València, els termòmetres han marcat 1 grau a Utiel, 8 a Manises, 9 a Xàtiva i Polinyà del Xúquer i 10 a Oliva. A les comarques del sud, les minimas han sigut de 7 graus al Pinós i 10 a Rojals, Xàbia i la pedania il·licitana de l’Altet, segons dades d’Aemet.