ola
GRAFCVA5656. VALENCIA, 15/06/2019.- Vista general de la playa de la Malvarrosa y Cabanyal que se han reabierto al baño tras los análisis del agua que han confirmado su buen estado, tras cerrar ayer debido al hallazgo de bacterias coliformes en un análisis del agua realizado por la Conselleria de Medio Ambiente. EFE/Kai Försterling

Amb la primera onada de calor de l’estiu recentment finalitzada sembla que els termòmetres no donaran treva durant este mes de juliol i és que la Comunitat Valenciana es prepara per a rebre una nova pujada del mercuri que podria aconseguir els 42 graus en alguns punts de l’interior durant el cap de setmana.

Segons el diari El Levante EMV, experts del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant han advertit que a partir del divendres arribarà una onada de calor que tindrà major impacte que la de la setmana passada, sobretot en el sud de la Comunitat, a causa de l’entrada d’una massa d’aire càlid i sec procedent d’Àfrica.

El dissabte alguns municipis d’Alacant com Alcoi o Villena registraran màximes de 36-38º, mentres el diumenge poblacions com Oriola o Crevillent arribaran als 38º. A la ciutat els termòmetres també seran elevats i rondaran temperatures màximes de 32° i mínimes que en cap cas baixaran dels 20°.

En el cas de la capital del Túria la calor es notarà més el dissabte on el mercuri arribarà als 35è, una xifra molt similar a l’anunciada per al diumenge i el dilluns amb 32º. Serà a partir del dimarts quan els termòmetres descendisques a 29º donant per finalitzada aquesta segona onada de calor de l’estiu.