Presenten una fórmula que revoluciona la detenció del càncer de mama

L'algorisme Brecanrisk analitza la informació genètica de la dona i estableix una classificació segons el risc a desenvolupar este tipus de tumor.

mama

Determinar el risc de poder patir càncer de mama per a realitzar un seguiment més exhaustiu i personalitzat és l’objectiu del nou algorisme bioinformático Brecanrisk.

Es tracta d’un procediment que ha sigut presentat a València i que han desenvolupat des del grup Ascires al costat de la Universitat Politècnica de València, l’Hospital Clínic, el Centre nacional de Recerques Oncològiques (CNIO) i el Centre Nacional de Genotipado (CEGEN).

Este algorisme filtra i analitza la informació genètica i l’historial clínic de cada dona per a establir una classificació segons el menor o major risc de poder desenvolupar un tumor en el pit i és que és el càncer femení amb més pacients a nivell internacional.

Segons Javier Benítez, director del programa en CNIO, el Brecanrisk “és una eina addicional al diagnòstic tradicional” on la informació s’obté a través d’una anàlisi genètica de l’ADN para el que és necessari comptar amb una mostra de sang, una mamografia i un test personal.

Encara que esta prova no està introduïda en el sistema sanitari, totes aquelles dones que compten amb antecedents de càncer de mama i volen conèixer la seua predisposició a desenvolupar-ho poden acudir als centre del grup Ascieres i sol·licitar sta prova que oscil·la entre els 150 i 200 euros.