pilota

“Va de bo!” és l’expressió amb la qual el servidor d’una partida de ‘pilota’ valenciana indica que es disposa a fer el servei. Una frase que, a més, dóna títol al curs de formació docent d’aquest esport autòcton organitzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Una acció formativa, realitzada a través de la Direcció General d’Esport i el Servei de Formació del Professorat, que està dirigida a professors d’Educació Física que imparteixen classes en centres de Primària i Secundària, però també a la resta de professorat en actiu, tal com han informat fonts de la Generalitat.

Entre els objectius del curs ‘La pilota valenciana. Va de bo!’, el termini d’inscripció del qual finalitza el 20 de gener, estan conéixer i reflexionar sobre l’evolució històrica i els aspectes sociològics de la ‘pilota’ valenciana, aprendre els aspectes de cadascuna de les modalitats de ‘pilota’ valenciana, les instal·lacions, el material i la dinàmica de joc, així com experimentar i aconseguir un domini bàsic de les diferents tècniques i destreses tàctiques.

Petrer, Sueca i Castelló

Aquest curs es realitzarà en les localitats de Petrer, Sueca i Castelló. En concret, a Petrer el curs tindrà lloc del 28 de febrer al 4 d’abril en l’IES La Canal. A Castelló es realitzarà, del 30 de gener al 9 de març, en el CEIP Isabel Ferrer, mentre que a Sueca tindrà lloc del 28 de febrer al 4 d’abril en l’IES Joan Fuster.

Els continguts aborden temes com a evolució històrica i aspectes sociològics i culturals de la ‘pilota’ valenciana, modalitats i instal·lacions, materials, així com realització d’activitats pràctiques d’ensenyament i aprenentatge de ‘frontó valencià’, ‘raspall’, ‘modalitats a ratlles’, ‘galotxetes’, ‘galotxa’ i ‘escala i corda’.