Ford Almussafes fabricará futura generación de motores híbridos

La direcció de Ford Almussafes ha anunciat que la planta valenciana serà la responsable de fabricar una nova generació de motors híbrids. Així s’ha traslladat hui la decisió als sindicats de la factoria.

Carlos Fauberl, president del comitè d’empresa, ha sigut el responsable de realitzar l’avanç. Es tracta d’un anunci molt esperat pels treballadors d’Almussafes. No obstant això, encara es desconeix l’impacte que tindrà en la plantilla.

Serà a la fi de 2022 quan Ford Almussafes arranque amb la construcció del futur motor híbrid 2.5 Duratec Atkinson. Aquest motor es destinarà al mercat europeu per a assemblar-se en els models Kuga, Galaxy i S-Max.

A més, la companyia invertirà 5,2 milions d’euros per a augmentar la producció de bateries. Aquesta se suma així als altres 24 milions que ja es van destinar per a la mateixa funció en 2020. L’objectiu és que en 2030 el 100% dels vehicles fabricats per Ford siguen elèctrics.

No obstant això, no tot són bones notícies. Almussafes deixarà d’encarregar-se de la producció del Ford Mondeo, un dels cinc vehicles que es fabriquen en la factoria valenciana.

L’anunci suposa un vot de confiança per part de l’automobilística a la plantilla valenciana, immersa en la negociació d’un ERO. Tal com ja es va informar, Ford Almussafes es troba en negociacions per l’Expedient de Regulació d’Ocupació. Aquest afectarà un total de 630 treballadors a causa d’un descens de la demanda de tres dels cinc models fabricats a València.