Parque Central

El Ministeri de Foment finançarà el 50 per cent del canal d’accés del Parc Central, mentre que Generalitat i Ajuntament assumiran la resta del pressupost. Així ho han acordat Íñigo de la Serna, Mª José Salvador i Joan Ribó en una reunió en la que han posat de manifest els punts en comú d’este projecte vinculat al Corredor Mediterráni.

dels 339 milions del seu cost. Així ho han anunciat els respresentants de les tres institucions en un acte celebrat este matí a València.

Íñigo de la Serna ha aclarit que l’objectiu és signar el nou conveni i «si és possible, licitar-ho», i paral·lelament, tramitar l’actualització de l’estudi informatiu del túnel pasant i l’avaluació ambiental.

Per la seua banda, la consellera d’Obres Públics, María José Salvador ha valorat que és una proposta «consensuada», amb una execució a 15 anys i pressupost de 2.200 milions, i «important» per a València, la Comunitat i Espanya en estar » vinculada al Corredor Mediterrani

Per al alcalde de València, Joan Ribó, l’alternativa permet abordar amb «optimisme» el projecte «amb el qual fa temps que somiava» València i, a més de comprometre’s a «la part que toque» a l’Ajuntament, ha recordat que és l’única de les grans ciutats amb «esta problemàtica sense resoldre”.

El ministre ha reconegut que el Parc Central porta «massa temps parat» i València i la Comunitat «es mereixen reformular-ho, rellançar-ho i evitar aquesta paràlisi i donar-li una solució solució definitiva».